Фахівець готельно-ресторанної справи являє собою одну з найбільш престижних та високооплачуваних професій. Дана галузь потребує людей, здатних до організації виробництва і обслуговування у закладах готельного і ресторанного господарства. Забезпечення належного рівня якості продукції та послуг, удосконалення форм і методів обслуговування дасть змогу вирватися на новий рівень світового ринку. Спеціалістам, які мають жагу до конкуренції та високу кваліфікацію, відчиняються двері у великий світ можливостей для кар’єрного та особистісного розвитку.
Поглинаючи знання з освітньої програми профільної середньої освіти, в додаток надається високоякісна освіта у сфері готельно-ресторанної справи, а також можливість подальшого навчання. Це гарний початок для формування і розвитку загальних та професійних компетенцій.
Активна участь студентів у проведенні професійних заходів коледжу, міста та України не залишає нікого байдужим. Зокрема, проведення свят, фестивалів, конкурсів, майстер-класів, конференцій позитивно впливає на підвищення професійної майстерності та вдосконалення фахових навичок.
Для організації освітнього процесу на спеціальності, проведення практичних та лабораторних занять задіяно кухню — лабораторію, майстерню — їдальню та готельний номер, які оснащені сучасним обладнанням та меблями.
ПЕРСПЕКТИВИ ПРОФЕСІЇ
Випускник спеціальності «Готельно-ресторанна справа» може працювати в готельно-рестораних комплексах; готелях та аналогічних закладах розміщення (готелі, мотелі, пансіонати тощо); комерційних та соціальних закладах розміщення (туристичні бази, молодіжні готелі, кемпінги, бунгало, будинок відпочинку тощо); підприємствах ресторанного господарства (ресторани, бари, кафе, кафетерії, їдальні, ресторани за спеціальними замовленнями (catering)); закладах швидкого харчування (fast food, піцерії).
Фахівці-випускники можуть займати посади: керівник закладу ресторанного бізнесу;керівник туристичної групи, організатор подорожей, агент із організації туризму; адміністратор, адміністратор залу, помічник менеджера; завідувач поверхом готелю, черговий по поверху,метрдотель;
портьє; завідувач складів сировини, готової продукції виробничих підрозділів підприємств; майстер виробничого навчання; бармен, офіціант;
агент з постачання, помічник менеджера.